Roel Van Velzen Kinderen

Roel Van Velzen Kinderen
Roel Van Velzen Kinderen

Roel Van Velzen Kinderen | Roel van Velzen, beter bekend onder zijn artiestennaam VanVelzen, is een artiest uit Nederland. Omdat zijn vader (Kor van Velzen) muzikant was, groeide Roel van Velzen op in een huishouden waar hij omringd was door muziekinstrumenten.

Van Velzen was lid van vele schoolbands tijdens zijn middelbare school, het Christelijk Lyceum Delft, en hij componeerde ook elk jaar kerstmuziek voor de school.

Tijdens hun studie Communicatie Creatief aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam ontvingen Van Velzen en zijn studentenband The Goldfish in 1999 de Heineken Student Music Award voor hun werk als band. Tijdens zijn optreden in het GelreDome trad hij ook toe tot Crazy Pianos, waar hij Ruud Vinke, zijn huidige manager, ontmoette tijdens een van zijn concerten daar.

Van 2002 tot 2005 maakte Van Velzen deel uit van het improvisatietheatergezelschap Op Sterk Water, dat in Nederland optrad. Hij brak in 2006 door met het nummer Baby Get Higher, dat meteen werd uitgeroepen tot 3FM Megahit en het Rigter Scale-certificaat kreeg. Baby Get Higher werd ook als single uitgebracht in Duitsland, waar het piekte op nummer 30 in de Airplay Top 100 van het land.

Roel Van Velzen Kinderen

Een uitzending van het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door waarin Van Velzen verzoeken van de andere gasten vertolkte, leidde tot zijn aanstelling als (eerste) ‘huisband’ van het programma, dat hij tot aan zijn dood in 2003 behield.

Van Velzen trad op tijdens Eurosonic Noorderslag in januari 2007 en zijn tweede single, Burn, werd de volgende maand uitgebracht. Burn evolueerde naar Alarm Disk, die piekte in de top tien van de hitlijsten.

Sie können auch lesen  Otto Jan Ham Kinderen

Het werd op 16 maart 2007 gepubliceerd en bereikte al snel de top van de Nederlandse Album Top 100-hitlijst. Van Velzen’s debuutalbum Unwind werd uitgebracht op 16 maart 2007. John Ewbank en Andreas Johnson werkten samen aan het schrijven van verschillende nummers op dit album, waarvan de meeste door hem zijn geschreven.

Van Velzen kreeg de prijs voor beste nieuwkomer bij de 3FM Awards en hij kreeg ook de prijs voor beste album bij de TMF Awards, die beide in Amsterdam werden gehouden.

De Unwind Tour begon in 2008, na de release van het gelijknamige album. Van Velzen kondigde tijdens dit evenement zijn nieuwe single When Summer Comes to an End aan. Zijn samenwerking met John Ewbank resulteerde in de creatie van de titelsong voor Zomerhitte, uitgevoerd door de cast van de film.

Van Velzen werd voor zijn optreden genomineerd voor een Edison Award in de categorie “Beste nummer”. Daarnaast trad Van Velzen dit jaar op als voorprogramma van Kelly Clarkson en Bon Jovi en mocht hij tijdens de uitreiking van de awards de 3FM Award voor “Beste Live Act” in ontvangst nemen.

Roel Van Velzen Kinderen
Roel Van Velzen Kinderen

Reply