Otto Jan Ham Kinderen

Otto Jan Ham Kinderen
Otto Jan Ham Kinderen

Otto Jan Ham Kinderen | Otto-Jan Ham is naast dj ook radio- en televisieomroeper die voornamelijk in België werkt. Ham is ontwerper voor onder meer Studio Brussel, VIER en Canvas. Hij ging naar de Arteveldehogeschool in Gent om te studeren.

Ham, die nu in Halle woont, begon zijn professionele radio-omroepcarrière in België als DJ en radio-omroeper. In 2001 begon hij te werken als componist bij Studio Brussel, waar hij muziek componeerde voor shows als Coach Kenneth, De Eburonen, De Eburonen in Amerika, De Eburonen bij de kopsnellers, Been there, done that, en Been there, done Dat. Op die zender presenteerde hij de shows Brussel Vlaams tot 2007, Kvraagetaan en One nightstand, waarin hij beweerde onbeleefde, directe en intieme vragen te hebben gesteld aan de gastheren en gasten.

In de vroege avonduren van maandag tot en met donderdag van 18 tot 20 uur. op Studio Brussel presenteerde hij Hammertime, een programma dat te horen was van 2006 tot 2013. In het kader van zijn werk voor die zender werkte hij ook enkele jaren mee aan de ondersteuning tijdens de Music For Life-weken.

Als VJ bij MTV Nederland van 2006 tot 2008, daarna bij TMF Vlaanderen van 2008 tot 2010 leverde hij een programma als onderdeel van de programmering van het netwerk. Als DJ stond hij op een aantal belangrijke evenementen, vaak in samenwerking met Stijn Van de Voorde. Ze stonden al op onder meer Rock Ternat en de Lokerse Feesten.

In 2011 ontwikkelde hij samen met Stijn Van de Voorde het theaterstuk Music Was My First Love, waarin de twee respectievelijk hun gedeelde passie voor muziek en hun muzikale idolen bespraken.

Sie können auch lesen  Martha Riemsma Kinderen
Otto Jan Ham Kinderen

In 2012 deed hij mee aan VIER’s De Slimste Mens ter Wereld, die voor het eerst te zien was en waarin verschillende slanke mannen van over de hele wereld te zien waren. Hij bereikte een identiek record aantal deelnemers aan de voorrondes, met in totaal elf deelnames aan het toernooi. Frieda’s klas, Vrienden Van de Veire en Zo is er maar een waren allemaal shows waarin hij eerder op televisie was verschenen.

Otto-Jan Ham was ook gastheer van de Ketnet wetenschappelijke quiz Chinese For Me, die hij ook presenteerde. Het reisprogramma Is it still far away?, dat hij samen met Jelle De Beule en Elise Crombez presenteert, gaat deze maand in première. op het nummer VIER

In maart 2013 verscheen Ham voor het eerst in het Koppen-programma om te spreken over zijn angststoornis, waar hij al 10 jaar aan lijdt. Hij deelde zijn verhaal met het publiek.

In juli 2013 werd bekend dat Otto-Jan zou verhuizen naar de Nederlandse televisiezender VIER, waar hij het programma De Ideale Wereld zal presenteren, wat ‘De Ideale Wereld’ betekent. In 2014 ontving hij voor zijn inzet de Vlaamse Televisiester voor Rising Star.

In juni 2015 keerde hij voor korte tijd terug naar Studio Brussel als presentator van het gelijknamige radioprogramma Otto-Jan Ham, dat werd uitgezonden van 18u tot 20u. Hetzelfde gebeurde voor De Warmste Week in december 2018, toen hij een van de drie presentatoren was naast Eva De Roo en Michèle Cuvelier om het evenement te promoten.

Ham en zijn partner Iris hebben samen drie dochters.

Otto Jan Ham Kinderen
Otto Jan Ham Kinderen

Reply